Vrije dag
31 juli 2024 - Khwaeng Thanon Phaya Thai, Thailand
Vandaag hadden we volgens ons programma een dag om zelf in te vullen. Gelukkig was onze reisleiding zo behulpzaam om een mooi programma samen te stellen. Het vertrek was om 08.30 uur. Volgens Bram veels te vroeg, want uitslapen hoort ook bij de vakantie :-). We gaan met de metro naar het Grand Palace. Hier gelden strenge kledingvoorschriften, lange broek, schouders bedekt. Dus daar hebben we allemaal rekening mee gehouden. Eerst een stukje lopen naar de metro, om vervolgens met de hele groep vlakbij het paleis uit te kunnen stappen.
Vooraf aan het paleis komen we eerst bij een tempelcomplex What Prae Kaew. Net daarbuiten heeft onze gids voor alle kinderen, mooie broeken gekocht. Een mooi moment voor een groepsfoto was het idee. Vanwege de bloedhitte, wachtrij en korte nachtrust, was er volgens mij geen een kind die daar zin in had. Een erg leuke foto dus. Het nee gehalte was redelijk hoog dat moment. Maar dat mocht verder de pret niet drukken. Erg indrukwekkende tempel en daar aansluitend liepen we langs het paleis. De sfeer ging al weer meer de goede kant op. Na dit bezoek was er een restaurant geregeld met een airco kamer, daar was iedereen wel aan toe. Blijft wel apart hoe de gerechten gewoon random uit de keuken komen en de drankjes na of halverwege je maaltijd. Hier ook weer heerlijk thais gegeten (Ruud en Suzanne) en Bram en Guus tosti, patat en kip. Ze hebben wel wat geproefd en ze konden het nog wel eten als er niks anders zou zijn, dus er is hoop.
HIerna door naar de Wat Pho tempel, met een 46 meter liggende Budda. Daar konden we helemaal omheen lopen (op je blote voeten uiteraard). Na de tempel terug naar het hotel, waar de jongens met andere reisgenoten gingen zwemmen. Wij hebben even snel wat kleding gewassen en de spullen gepakt voor de volgende dagen. De bedoeling is dat we voor 2 dagen spullen meenemen aangezien de grote koffers/tassen niet naar de volgende accommodatie vervoerd kunnen worden.
Maar de dag was nog niet voorbij, om 17.00 uur stonden er 13 tuktuks klaar om onze hele groep naar China Town te brengen. Dat was wel een heel avontuur, een kruising tussen mario kart, GTA en formule 1. Vraag met niet hoe, maar iedereen heeft het er heelhuids vanaf gebracht. In China town hadden we diner in een rooftop restaurant met een mooi uitzicht over de stad. Aansluitend nog door China Town gelopen en de Flower market en toen weer met de tuktuks met enorme speakers terug naar het hotel. Nu snel naar bed, want morgen gaat de wekker om 05.45 (ja en dat in de vakantie).

En een leuke ervaring met die Tuktuks.
Leuke foto's weer, vooral die van de kinderen in de broeken.