Railway market, floating market en floating hotel
1 augustus 2024 - River Kwai Floatel, Thailand
Vanmorgen weer vroeg opgestaan om de laatste spullen in te pakken, we ontbijten om 6:30 uur en vertrekken om 7:00 uur.
De eerste stop is de Mae Khlong railway market. Dit is een markt pal naast een spoor waar met regelmaat een trein over rijdt. Alle kraampjes worden vlak voordat de trein voorbij komt rijden ingeklapt en nadat de trein voorbij is met dezelfde gang weer uitgeklapt waarna de markthandel weer opgepakt wordt. We hebben hier Thaise souvenirs gekocht en iets gedronken.
De volgende stop is de Damnoen Saduak Floating market. Hier wordt de koopwaar vanaf de wal of vanaf een boot aangeboden. Wij werden door de markt heen gevaren. Het was erg druk met bootjes, maar heel grappig om te zien.
Daarna kregen we een lunch in de vorm van een lopend buffet aangeboden bij een leuk drijvend restaurantje op de rivier.
Voordat we naar ons hotel werden gebracht, was er een tussenstop bij de 7 Eleven supermarkt. De komende twee nachten slapen we in een drijvend hotel op de Kwai Noi rivier zonder elektriciteit en WiFi:-) Omdat ook het eten vrij basic is, hebben we wat extra's ingeslagen mochten Bram en Guus het echt niet lekker vinden. 7 Eleven is hier heel populair onder de toeristen en ook onze jongens vinden het er heel leuk.
Na de tussenstop stond het laatste deel van de reis op het programma: met de bus zijn we afgezet bij de kade voor een trip met de longtailboot die ons naar het hotel bracht. Op de longtailboot is weinig ruimte voor bagage, daarom mag alleen handbagage mee voor de komende twee nachten. De grote tassen blijven in de bus met de chauffeur als bewaker.
We overnachten in jungle rafts, oftewel vlotten op de rivier. Voor de kamers is een gezamenlijke doorgang/veranda met tafels afgewisseld met hangmatten. De veranda loopt voor alle kamers langs. De kinderen springen met zwemvest om aan het begin van het hotel in de rivier om vervolgens lekker mee te drijven tot het einde van het hotel, waar ze weer uit het water kunnen klimmen. Dit hebben ze volgehouden tot het bijna donker werd. Snel even douchen en daarna gaan we aan tafel.
We eten rijst met Thaise gerechten. Onze lieve gids heeft bij de 7 Eleven patat en kipnuggets gekocht voor de kinderen. Nu we eindelijk tijd hebben om iets rustiger te eten, maken we daar graag gebruik van. Na het eten spelen we met Bram en Guus nog een potje pesten en gaan daarna heerlijk slapen onder het genot van het kabbelende water.
Vanwege de zeer beperkte WiFi verwachten we dat foto's uploaden moeilijk wordt. Mogelijk worden deze pas morgen toegevoegd.

Heel leuk om die reisverhalen te lezen, en handig voor als je weer thuis bent.
Nog veel plezier.