Koh Samet

16 augustus 2024 - Koh Samet, Thailand

Het treinstation in Bangkok is erg groot, we worden daar opgevangen door onze gids, Parsong. Hij was al eerder naar Bangkok gegaan. Suzanne heeft hier haar e-reader weer ontvangen die ze begin van de reis in een hotel had laten liggen. Deze was opgestuurd naar onze gids. Prima moment, want we komen vandaag aan op Ko Samet een eiland waar eigenlijk niks anders gepland staat dan relaxen aan het strand of een van de drie zwembaden. Maar eerst moeten we nog 3 uur met de bus.

Onderweg gaan we eerst naar een hotel waar we gebruik kunnen maken van het ontbijtbuffet. Dat is weer prima geregeld. Rond de middag komen we aan bij die pier. Onze tassen worden uit de bus gehaald en voorzien van een bandje en daar hebben we geen omkijken meer naar. Die worden vast op de boot geladen en wij hebben nog even tijd voor een smootie en een broodje. Hierna stappen we aan boord van een boot en varen in ongeveer 25 minuten naar het eiland. Ondanks dat het allemaal niet zo ver is, moeten we ook hier weer met een taxi naar het hotel gebracht worden.

De kamers zijn gelukkig gereed en we hebben weer 2 kamers naast elkaar. Dit maal met een hele grote badkamer en een douche waar we in ieder geval onder passen. De airco staat al aan dus het is lekker koel op de kamer. De jongens liggen alweer in het zwembad en even later gaan wij ook kijken. We verkennen het resort en komen uit bij de beachclub waar je heerlijk kunt zitten en met een koud biertje uitkijkt over de zee. We besluiten nog even door te lopen naar de winkelstraat waar nog wat inkopen doen bij de 7-Eleven. Verder doen we niet zo veel.

's Avonds eten we nog een hapje bij de beachclub, waar genoeg keus is, zowel Thais als westers eten. Tijdens het diner is er een vuurshow op het strand, een heel mooi gezicht!  We gaan redelijk op tijd slapen, aangezien we nog wat slaap van de vorige nacht in moeten halen.

Gelukkig hoeven we hier niet de wekker te zetten aangezien het ontbijt tot 10.30 uur beschikbaar is. Na het ontbijt lopen we via het strand naar de winkelstraat waar we een snorkelmasker voor Guus kopen. Daarna zoeken we een plekje op het strand waar de ligbedden met parasols al klaar staan. Hier vermaken we ons de rest van de middag wel, je kunt hier ook voor 100 baht een opblaasband huren en dat is wel zo leuk in de zee.
Die avond besluiten we te gaan eten bij Buddies, een restaurant waar we van hadden gehoord dat het daar prima eten was. Uiteindelijk zaten we hier met 4 andere families en werd het een gezellige avond. De kinderen waren druk bezig met het graven van een gat in het zand en uiteindelijk zijn de kindere nog allemaal de zee in geweest. Wij hebben dit onder het genot van een koud Chang biertje gade geslagen.

Voor de volgende ochtend hadden een snorkeltrip geboekt. Met een speedboot gingen we in een half uurtje naar een eilandje. Bij dit eiland was het koraal bereikbaar vanaf het strand, een erg leuke plek dus om te snorkelen. We hebben veel gezien, onder andere zeeegels en nemo visjes. Eenmaal weer terug in het hotel gaan we eerst even relaxen op de kamer. Voor de avond staat er een gezamenlijk diner gepland met de hele groep. Het restaurant ligt helemaal aan het eind van de het strand waardoor het een leuke wandeling is om er te komen. Bij dit restaurant is er weer een ruime keus aan gerechten en zoals we inmiddels gewend zijn komen deze redelijk random de keuken uit :-)

Dit was eigenlijk de laatste echte vakantiedag, morgen moeten we om 11.30 uur uitchecken en gaan dan met de boot en bus weer richting Bangkok, daar blijven we 1 nacht en vliegen dan zaterdag terug naar Nederland. Dat wordt dan waarschijnlijk het laatste verhaal van deze reis.

1. Willemien:
    16 augustus 2024
    Dit is wel echt vakantie! Schitterend! Jammer dat het er bijna op zit. Ik heb genoten van de verhalen en de foto's. Dank je. Nu nog een goede terugreis en tot ziens in Nederland!
  2. Karin:
    16 augustus 2024
    Kijk dat is mijn vakantie! Wat heerlijk zeg! Geniet nog maar heel even dan.... hier regent het vandaag.
  3. Jeanny:
    16 augustus 2024
    Een geweldige vakantie. Het was heel erg leuk om jullie reisverhalen te lezen. En de mooie foto's te zien. Geniet nog maar vandaag en een goede reis naar huis!!