Fietsen door Bangkok, Wat Arum en een longtailboot
30 juli 2024 - Khwaeng Thanon Phaya Thai, Thailand
Vandaag begon de dag erg vroeg, vooral na de korte nacht na de jetlag. Suzanne en Bram hebben erg kort geslapen, Ruud en Guus hebben beter geslapen. Om 6:30 uur zaten we aan het ontbijt, gelukkig een vrij uitgebreid ontbijtbuffet met veel keuze.
Om 7:15 uur werden we opgehaald door een minibus die ons naar de vertreklocatie van de fietstocht bracht. Na het uitdelen van de fietsen gingen we op pad richting een veerboot die ons naar de andere kant van de rivier bracht. Waren we voor de fietstocht nog bang voor drukke wegen waar we over moesten fietsen, bleek dit nergens voor nodig. We fietsen over veel rustige paden en vooral door heel veel mooie groene stukken. Eigenlijk totaal niet wat je verwacht van een metropool als Bangkok, maar we laten ons graag verrassen. Tussendoor hebben we regelmatig een stop gehad, bijvoorbeeld bij een tempel. Een van de laatste stops was een box school, waar Guus zijn boxkunsten kon vertonen in de enorme hitte. Guus was vergeten hoe warm het was en wij konden bij de ventilator toekijken:-)
Tegen het einde van de fietstocht kregen we een heerlijke lunch aangeboden in een mooi restaurant in het groen met allerlei dieren in de omgeving. Uiteindelijk hebben we vanmorgen ruim 19 kilometer gefietst! Erg leuk allemaal!
Terug in het hotel kregen we niet heel veel tijd om ons voor te bereiden op de volgende excursie, maar Guus, Bram en Ruud vonden genoeg tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Om 14:30 uur werden we met een busje naar de metro gebracht, waarmee we richting Wat Arum hebben gereisd. Wat is een Thais woord voor tempel, dus zullen we dit woord nog regelmatig tegenkomen.
Wat Arum is een mooie tempel rijk gedecoreerd met Chinees porselein. Dit is porselein dat in de loop der tijd kapot is gegaan en werd gedumpt in de rivier. De koning vond dit niet fijn en besloot het porselein op te vissen en te gebruiken als mozaïek voor de tempel. Bram en Guus vonden de tempel minder interessant en hebben beneden op een bankje gewacht tot Ruud en Suzanne de tempel hadden bekeken. Tijd voor een Thais Magnum ijsje en daarna stapten we op een kleurige longtailboot. Na een kort stukje voer de boot een sluis in, waarna we verder door Bangkok konden varen. Erg leuk om alle verschillende gezichten van Bangkok te zien vandaag!
Na de boottocht gingen we met de skyrail weer terug naar het hotel. Na alle indrukken van vandaag hebben we besloten niet moeilijk te doen en weer te gaan eten in hetzelfde restaurant als gisteren. Ze hadden een Mexicaanse avond en we hebben heerlijk gegeten. Daarna was het nog tijd nog een frisse duik voor Bram en Guus. Nu lekker op tijd naar bed, zodat we morgen weer fris en fruitig aan het ontbijt kunnen verschijnen

Het fietsen viel dus mee. En wat een mooie foto's.
Veel plezier weer morgen.