Kookworkshop in Chang Mai

10 augustus 2024 - Chiang Mai, Thailand

We konden vandaag weer wat rustiger opstarten, want pas om 9 uur vertrok de songthaew, dit is de lokale rode taxi in Chang Mai.

In eerste instantie gaan we naar de markt om de ingrediënten te kopen. We krijgen er uitleg van de gids en mogen daarna zelf nog een rondje lopen. We vinden deze markt veel leuker dan de markt van gisteren, ze verkopen er veel verschillende dingen.

Daarna gaan we met de taxi's verder naar de plaats waar we de workshop volgen. We beginnen met het snijden en vervolgens bakken van de ingrediënten voor de loempia's die we later gaan maken. Deze vulling kan afkoelen en dan beginnen we aan de Tom Kha Kai soep. Eerst het snijden en daarna het koken van de soep. We belonen onszelf door deze heerlijke soep te eten.

Vervolgens maken we gebakken groenten met een oesterzwamsaus en rijst. Ook dit peuzelen we lekker op. Hierna is het tijd om de loempia's te maken. We krijgen ieder 4 velletjes die we vullen met de eerder gebakken ingrediënten. De velletjes vouwen we tot een loempia en daarna bakken we deze in olie.

Als toetje maken we sticky rice met mango. Een deel van de rijst wordt blauw gekleurd door het toevoegen van paarsblauwe bloemen. De kookworkshop was echt heel leuk om te doen! Voldaan keren we weer terug naar het hotel.

De middag hebben we verder vrij. Ruud en Suzanne gaan nog een rondje lopen door Chang Mai. Tijdens de wandeling werden we overvallen door een flinke regenbui, maar we schuilen even onder een overkapping. Na een paar minuten is het weer droog en begint de zon weer te schijnen. We zwemmen tot het einde van de middag in het zwembad van het hotel.

Na het douchen lopen Ruud en Suzanne naar het straatje voor het hotel om de was op te halen en naar het winkeltje waar Ruud een maatpak heeft besteld om deze voor de eerste keer te passen. Het wordt al erg mooi. Morgen is het pak af en kan het worden opgehaald.

We halen Guus en Bram op om te eten in een Japans barbecuerestaurant. Midden op tafel staat een barbecue waar onbeperkt vlees en vis op kan worden gebakken. Het is erg lekker, maar ook erg warm door de barbecue. We gaan weer terug naar het hotel en slapen op tijd, want morgen moeten we weer vroeg opstaan.

1. Willemien:
    10 augustus 2024
    Wat leuk een kookworkshop! En vooral eerst naar de markt! Echt genieten!
  2. Jeanny:
    10 augustus 2024
    Leuk die kookworkshop.
    Ik hoop dat de jongens goed opgelet hebben, dan kunnen ze thuis ook koken.
    En handig Ruud een maatpak. Ik ben benieuwd.