Kao Yai National Park

5 augustus 2024 - Kao Yai, Thailand

Vandaag staat een leuke dag op de planning, we gaan het natuurpark in! We vertrekken om 08.30 uur dus de wekker ging op een heel redelijk tijdstip. Het resort zit heel dicht bij de ingang van het park, dus we worden bij het resort opgehaald door onze gids. Het eerste wat we moeten doen is het aantrekken van speciale sokken tegen bloedzuigers en andere insecten. Klinkt allemaal best spannend, maar we hebben daar verder geen last van gehad.

We treffen een erg enthousiaste gids die ons alles gaat vertellen over het wildlife in het park. We vertrekken in een oude bus, waar we achterin in de lengterichting tegenover elkaar moeten zitten.
We rijden al snel het park in en onderweg naar de plek waar de wandeltocht begint, stoppen we een aantal keren. We zien onder anderen een gele slang en waar we volgens de gids geluk mee hebben, zijn de neushoornvogels, the great Hornbill. Imposante grote vogels die we goed kunnen zien en dankzij de verrekijker ook van heel dichtbij waar kunnen nemen.

Verder onderweg krijgen we de waarschuwing dat er een hoop brutale apen kunnen zijn en dat we niks mogen eten zonder eerst goed om ons heen te kijken. Klinkt allemaal best spannend.
Wat de gids ook vertelt, is dat we naar een gebied gaan waar de zeldzame en met uitsterven bedreigde gibbon apen voor kunnen komen. Deze apen krijgen eens in de 4 jaar jongen, maar die zouden er nu moeten zijn. We gaan via een smal pad de jungle in en dat is best een avontuur. Zeker door de vele regen die gevallen is, is het glad en modderig. We stoppen eerst bij een 300 jaar oude boom, maar al snel wil de gids verder want ze hoort de gibbons! Na een aardige wandeling moeten we stoppen en wijst de gids naar de bomen, we zien natuurlijk geen donder, want zo'n aap op die hoogte is erg lastig te zien als je niet weet waar je precies moet kijken. Gelukkig zitten ze niet stil en we krijgen zowaar een goed zicht op meerdere gibbons en inderdaad met jongen. Bram weet nog een geweldig mooie foto te maken van een Gibon die net van tak naar tak gaat slingeren. De gids weet ons goed te vertellen waar we moeten kijken en ze weet ook steeds te vertellen dat eerst de moeder gaat en dat we dan op moeten letten, want de kleintjes komen er dan achteraan. Allemaal erg indrukwekkend zo in de natuur. Volgens de gids hebben we echt veel geluk gehad dat we ze hebben gezien.

Na dit avontuur stopt de gids en wil ze ons een lesje geven over een ander dier. Ze heeft iets in haar hand, maar we weten nog niet wat. Na wat vragen opent ze haar hand en daar zit een joekel van een schorpioen op! Ook erg indrukwekkend zeker gezien het feit dat die dus net uit het woud is geplukt.

Hierna vervolgen we de tocht en eenmaal terug bij de auto, gaan we door naar de lunchplek. Hier krijgen we een Thaise maaltijd die ons prima smaakt. Bram redt zich prima met de sticky rijst en Guus houdt het bij watermeloen en wat kip.

Na de lunch gaan we door naar een waterval, maar we kunnen niet helemaal naar beneden in verband met een hoge waterstand door de vele regenval. Dus geen 120 treden naar beneden en later weer naar boven. Gelukkig is er wel een uitzichtpunt waar vandaan we goed zicht hebben op de waterval. Deze waterval is ook gebruikt in de film 'The Beach' met Leonardo DiCaprio.

Hierna gaan we terug naar het hotel, Guus gaat even zwemmen met de andere kinderen. Suzanne en Ruud pakken vast wat spullen in en Bram ligt een beetje te chillen op zijn bed. Niet heel lang, want om 17.10 uur gaan we weer op pad naar de vleermuizengrot, de grot zelf gaan we niet in, maar we staan op een veld vlakbij. Tegen de schemering komen er honderdduizenden vleermuizen de grot uit om op zoek te gaan naar eten. Erg indrukwekkend om te zien. Hierna gaan we weer terug naar het hotel. We nemen snel een taxi en rijden naar een restaurantje in het dorp om te eten. Morgen vertrekken we om 07.30 uur dus de wekker gaat weer vroeg.

1. Jeanny:
    5 augustus 2024
    Wat leuk weer. Ik vroeg me al af waar de sokken voor waren.
    Veel plezier nog
  2. Karin:
    Haha dat is weer wat anders dan rondje Hennipgaarde lopen Suus 😜
    De werkstukken en spreekbeurten zullen komend schooljaar soepel verlopen……informatie genoeg opgedaan
  3. Willemien:
    5 augustus 2024
    Het houdt niet op! Elke dag is weer verrassend en de moeite waard! Wat fijn om dit allemaal zo te volgen!